(P) Este costumul de baie o piesă vestimentară simplu de ales?

Fiecare femeie își dorește să pășească cu încredere oriunde ar merge. Inclusiv când este pe plajă și nu numai.

(P) Este costumul de baie o piesă vestimentară simplu de ales?

Toată lumea știe că moda e schimbătoare și totuși este cert că ne dorim să ținem pasul chiar și atunci când nu e tocmai simplu. În ultima vreme au apărut o mulțime de modele de costume de baie. Iar când ți se pune la dispoziție atâtea opțiuni, permiteți-mi să spun, mai tare te încurcă decât te ajută. Totuși, există câteva repere de care poți ține cont și sigur nu vei de greș în a-ți alege costumul de baie perfect.

1. Măr, pară, clepsidră sau dreptunghi - forma contează!

Este esențial să știi ce te avantajează și ce nu. Nu este neapărat vorba doar de greutate, ci și de conformație și statură. Așa că, fără doar și poate, forma corpului spune multe. Hai să le luăm pe rând.

Forma corpului de tip clepsidră - talia este îngustă, iar partea de sus a corpului este egală cu partea de jos. Formele corpului îți vor arăta grozav în orice costum de baie care îți va evidenția mijlocul și îți va susține bustul. De exemplu, poți opta liniștită atât pentru un costum de baie întreg cu niște cupe ușor întărite, cât și pentru unul în două piese.

Forma corpului de tip dreptunghiular - partea de sus a corpului este egală cu partea de mijloc și cu partea de jos. Genul acesta de corp trebuie evidențiat. De aceea, poți opta cu încredere pentru un design îndrăzneț care îți va pune în lumină formele corpului. Modelele asimetrice, decupajele și volănașele fac diferența! Încearcă să atragi atenția asupra decolteului și a umerilor. 

Forma corpului de tip pară - partea de sus a corpului este vizibil mai mică decât partea de jos. Poate că prima ta reacție este să îți ascunzi picioarele. Alungă un astfel de gând și în schimb accentuează-ți talia de viespe și evidențiază-ți pieptul. Alegându-ți un costum de baie potrivit te vei simți copleșită de privirile pline de admirație. Poți opta fie pentru un costum de baie întreg, fie pentru unul în două piese. Primordial este ca partea de sus să fie cu volum. Dacă are imprimeuri, volane sau pliuri - cu atât mai bine! 

Forma corpului de tip măr - partea de sus a corpului este vizibil mai mare decât partea de jos. Ei bine, există suficiente costume de baie întregi care să-ți modeleze proporțiile. Un costum de baie întreg te va ajuta mult, mascându-ți talia mai rotunjoară. Poți opta chiar și pentru un costum de baie în două piese, dar alege ca partea de jos să fie cu talie înaltă. În modul acesta, porțiunea din mijloc îți va fi aplatizată.

2. Culoarea

Cromatica are un cuvânt de spus când vine vorba de modă. Ține minte o regulă de aur atunci când vrei să-ți alegi culoarea la costumul de baie: tonul și subtonul pielii contează! 

Dacă ai subtonul rece și o piele închisă la culoare, atunci optează pentru culori precum acvamarinul, azuriul sau lavandă. Dacă subtonul este același, însă pielea îți este deschisă la culoare, nuanțele închise precum magenta, roșu, albastru canar te vor contrasta superb. 

Dacă ai subtonul cald și pielea închisă la culoare poți alege liniștită culori deschise precum rozul pal, cremul și piersicul. Îți vor scoate la iveală subtonul cald, creând contrastul perfect. Dacă pielea îți este deschisă evită categoric culorile deschise și mergi spre polul opus. Culori precum castaniu, roșu coral, pământiu sau chiar negru te vor prinde de minune. 

3. Materialul 

Acest aspect nu este deloc neglijabil mai ales când vine vorba de costumul de baie. Cu siguranță nu vrei ca după o singură purtare culoarea să devină ștearsă, iar elasticitatea și forma costumului de baie să se piardă. 

Materialele cel mai frecvent utilizate sunt poliamida, poliesterul, nylonul și elastanul. Proporțiile diferă de la producător la producător. Însă cele mai calitative materiale sunt poliesterul și poliamida. Acestea rezistă mult mai mult timp, menținându-și forma. 

Prin urmare, fii atent la materialul principal atunci când îți alegi costumul de baie. 

Stilul ești tu 

Nu în ultimul rând, atitudinea face diferența! Într-adevăr, un costum de baie ales cu grijă îți va da curaj și mai mult decât atât, te va face să te simți sigură pe tine. Nu putem lăsa deoparte încrederea când vine vorba de alegerea unui costum de baie. Fiecare formă de corp are trăsăturile ei unice. Scoate-le în evidență și te vei simți încrezătoare și frumoasă.

Ultimul aspect - fii tu însăți! Tu ești cea care definește costumul de baie și nu invers. Aspectele menționate mai sus te vor ajuta să nu dai greș, dar mai presus de toate, trebuie să-ți îndrăgești corpul și să știi să-l avantajezi. Te vei bucura mult de complimentele care nu vor întârzia să apară.  

Stiri

Modifică setările cookies