(P) 5 secrete ale stilului de viață minimalist și cum îl poți pune în aplicare

Un curent care a influențat arta, designul interior, moda și stilul de viață, minimalismul este tot mai popular și adoptat de tot mai mulți oameni ce doresc să iși concentreze atenția pe momente și emoții. Pe scurt, minimalismul are ca principiu de bază renunțarea la toate acele obiecte care nu îți mai sunt utile pentru o viață mai bună și mai simplă. 

(P) 5 secrete ale stilului de viață minimalist și cum îl poți pune în aplicare

Printre beneficiile stilului minimalist se numără: realizarea curățeniei în casă într-un timp mult mai scurt și reducerea numărului de obiecte, ceea ce are ca rezultat o mai bună organizare a locuinței, ce se reflectă și la nivelul sănătății psihice și emoționale. De asemenea, stilul minimalist este benefic și pentru bugetul tău, te ajută pe planul dezvoltării personale și poate fi adaptat oricăror nevoie pe care le ai. 

Dacă dorești să aplici anumite principii ale stilului minimalist, îți prezentăm în rândurile ce urmează lucrurile pe care trebuie să le faci pentru a te simți mai bine cu mai puține lucruri, un alt principiu al acestui stil:

1. Renunță la obiectele pe care nu le mai folosești

Înainte de a decide care sunt lucrurile la care vrei să renunți, este recomandat să le organizezi pe categorii și abia apoi să iei o decizie în privința lor. Obiectele la care poți renunța sunt: cărți, haine, ustensile de bucătărie, decorațiuni, bibelouri etc. La început, această sarcină ți se poate părea destul de grea, însă pe măsură ce organizezi obiectele și vezi la câte poți renunța, vei observa și tot spațiul pe care îl vei obține. Iată cum poți să beneficiezi de pe urma renunțării la acele obiecte care nu îți mai sunt utile.

2. Eliberează rafturile bibliotecii



Cărțile din bibliotecă pe care le-ai citit deja pot fi vândute unui anticariat, așadar, printr-o simplă vânzare de cărți, eliberezi spațiul rafturilor și obții o sumă de bani care să te ajute pentru viitoarele tale proiecte. Înainte de a contacta echipa de achiziții a anticariatului, selectează toate acele cărți la care vrei să renunți, iar apoi, fie telefonic, fie prin intermediul formularului de pe site, poți stabili împreună cu anticarii ziua și ora la care ești disponibil pentru ca aceștia să se deplaseze gratuit la tine acasă. Anticarii au experiență în achiziția de cărți, așadar vei primi o evaluare corectă pentru titlurile pe care vrei să le vinzi, în condițiile în care aceștia au mijloacele necesare pentru a ridica, tot gratuit, chiar și un număr mare de cărți. Camera în care se află biblioteca va avea un aspect mult mai aerisit și, astfel, îți vei putea valorifica și celelalte pasiuni. În plus, vei putea realiza curățenia mult mai rapid.

3. Renunță la hainele pe care nu le mai porți

Ținuta pe care o afișezi spune foarte multe despre personalitatea ta și, de asemenea, ținuta aleasă într-o anumită zi îți poate influența starea de spirit. Pentru a avea o perspectivă mult mai amplă asupra stilului tău vestimentar, selectează toate acele haine care fie nu îți mai sunt pe plac, fie nu le-ai mai purtat de ceva vreme, ori care nu îți mai vin, apoi, organizează hainele pe care le vei păstra în funcție de cum vei dori să le combini. Dacă un anticariat se poate ocupa de cumpărarea cărților tale, în privința hainelor la care vrei să renunți, fie le vinzi online pe site-urile de anunțuri, fie le donezi persoanelor nevoiașe. 

4. Personalizează-ți propriul stil 

Să te simți bine cu cât mai puține lucruri poate fi un real succes și această tehnică poate fi pusă în aplicare foarte ușor. Îți poți adapta stilul în funcție de nevoile tale, astfel că, dacă vrei să păstrezi mai multe ținute, poți face acest lucru. În schimb, se poate să dorești să renunți la mare parte din vesela de bucătărie, spre deosebire de o altă personă, care are nevoi diferite. Așadar, acordă-ți libertatea de a-ți structura propriile principii ale stilului minimalist, respectând ideile de bază ale acestuia.

5. Cumpărături mai puține, buget mai mare

O listă de cumpărături te va ajuta să nu depășești bugetul pe care ți l-ai propus pentru achiziția lucrurilor care îți sunt necesare. De ajutor îți va fi și ținerea unei evidențe a bugetului și a cheltuielilor, astfel încât să poți evita să cumperi lucruri care nu îți sunt utile. Stilul de viață minimalist presupune să-ți cumperi doar lucrurile care îți sunt necesare, scopul acestuia fiind să te determine să pui un preț mai mare pe momente și nu pe obiecte.

Organizarea spațiului din casă și grija față de aspectele spirituale, mai ales la sfârșit de an, este bine-venită, așadar, dacă te simți atras de stilul de viață minimalist, îi poți acorda o șansă în noul an ce vine. Beneficiile acestuia se vor face simțite încă din primele săptămâni.

 

Stiri

Modifică setările cookies