(P) Care sunt industriile care au crescut post pandemie

Pandemia de Coronavirus a ultimilor ani a afectat foarte multe domenii de activitate, ducând la scăderea multor industrii. Din acest motiv foarte multe persoane au trebuit să se reprofileze sau să încerce să depășească această perioadă neagră, din punct de vedere medical și economic, din rezervele pe care le aveau deja. 

(P) Care sunt industriile care au crescut post pandemie

Unora adaptarea la noua situație le-a fost mult mai ușoară în timp ce altora le-a venit destul de greu să accepte ceea ce se întâmplă în jurul lor și mai ales să își facă planuri de viitor. Astfel, HoReCa, turismul, transporturile și industriile producătoare au fost dintre cele mai grav afectate de această criză. Însă, așa cum se întâmplă întotdeauna, au existat și industrii care au reușit să se reinventeze și să crească, odată cu depășirea pandemiei. 

Industria produselor IT a fost probabil cea care a avut cea mai mare creștere din ultimii ani. Și asta s-a datorat în mare parte faptului că foarte multe companii au fost obligate să investească mult mai mult în digitalizare și în găsirea soluțiilor de tranzacționare pe internet. Astfel, sectorul IT a atras mult mai mulți clienți și chiar mult mai multă forță de muncă, oamenii fiind interesați de posibilitatea unei reconversii profesionale, atrași fiind de potențialul de câștig din acest domeniu și de posibilitatea găsirii unui nou loc de muncă. 

Sectoare precum securitatea cibernetică și cea a banking-ului online au fost dintre cele care au crescut cel mai mult, chiar și după încheierea pandemiei. Asta pentru că mulți din cei care le folosesc au ajuns să prefere acest mod de a lucra. 

O altă industrie care a crescut în perioada post pandemie a fost cea imobiliară. Deși vânzarea și închirierea de imobile și terenuri a avut o perioadă de stagnare pe durata pandemiei, acestea și-au revenit și dau semne de creștere de la o lună la alta. În pandemie prețurile imobilelor, în special ale celor aflate în zone rurale sau mai puțin populate, a crescut foarte mult. De asemenea, renovările imobilelor vechi a fost unul din sectoarele care au cunoscut creșteri importante. Logica din spatele acestei creșteri este explicată de foarte mulți specialiști în imobiliare ca fiind reacția naturală a populației de a investi din nou. 

Industria de casino online a fost printre sectoarele care au crescut destul de mult post pandemie. Și asta s-a datorat în primul rând dorinței oamenilor de a găsi alternative pentru a se relaxa. Dacă înainte de pandemie aceste cazinouri erau văzute ca o prelungire a unui obicei din lumea fizică, post pandemie acestea și-au găsit un loc al lor în rutina oamenilor. Mulți chiar au descoperit aceste cazinouri și au început să dezvolte o pasiune pentru astfel de activități tocmai datorită ușurinței utilizării lor. 

Cazinourile online sunt modul perfect de a te relaxa din confortul casei tale. În plus, acestea oferă posibilitatea câștigării unor sume de bani sau a altor premii. Multe persoane folosesc astfel de cazinouri și pentru a socializa. Asta pentru că cele mai multe au opțiuni de chat pentru jucători și permit interacțiuni între aceștia tocmai pentru a simula cât mai bine condițiile dintr-un cazino adevărat.

Industria medicală a fost printre cele mai importante din timpul pandemiei și una care a cunoscut creșteri semnificative și odată cu trecerea acesteia. Asta pentru că investițiile făcute în domeniile conexe în timpul pandemiei de Covid-19 au fost suficiente pentru a le permite celor care lucrează în această industrie să își continue cercetările și dezvoltarea. 

De asemenea, deși ar putea fi și un semn de panică din partea populației, tot mai mulți au început să investească în zona medicală pentru a încercă să își asigure cât mai multe provizii și eventuale tratamente în cazul în care pandemia se va prelungi sau dacă aceasta se va repeta la un moment dat. 

Pandemia a adus cu sine o serie de probleme și a scos la iveală foarte multe puncte slabe, atât la nivelul societății cât și la cel al fiecărui individ. Însă a fost și o foarte bună ocazie pentru mulți de a se reinventa, de a investii în ei înșiși și de a descoperi noi lucruri și a explora noi posibilități. Nimeni nu spune că pandemia ar trebui văzută ca un lucru bun, dar în mod sigur ar trebui considerată ca o șansă importantă acordată atât persoanelor cât și industriilor de a se dezvolta astfel încât să poată depăși astfel de momente pe viitor.

Licența nr. L1223993W001412 emisa de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc

Stiri

Modifică setările cookies