(P) 5 opere care nu trebuie să-ți lipsească din bibliotecă

Acasă este locul ideal în care să petreci cele mai frumoase clipe alături de cei dragi, în care te poți concentra cel mai bine pe proiectele tale de dezvoltare personală, dar și spațiul în care poți desfăsura activitățile care te binedispun, cum ar fi lectura.

(P) 5 opere care nu trebuie să-ți lipsească din bibliotecă

Cărțile nu trebuie să lipsească din căminul tău, întrucât acestea sunt cea mai importantă modalitate prin care te poți relaxa și descoperi pe tine însuți. Totodată, cărțile sunt un pretext grozav pentru a petrece timp plăcut în compania celorlați membri ai familiei pasionați și ei de lectură.

Indiferent de câte cărți ai în bibliotecă, există anumite opere pe care trebuie să le citești măcar o dată în viață, întrucât ele reprezintă cele mai importante lucrări literare ale lumii. Îți prezentăm în continuare unele dintre cele mai apreciate opere, care nu trebuie să îți lipsească din bibliotecă:

1. Inteligența materiei de Dumitru Constantin Dulcan

Apărută în anul 1981, Inteligența materiei, una dintre cele mai cunoscute opere ale neurologului și psihiatrului Dumitru Constantin Dulcan, a primit premiul Academiei Române pentru filosofie ,,Vasile Conta” în anul 1992. Cartea contribuie la dezvoltarea cunoștințelor din diferite domenii, precum: știință, filosofie, religie, spiritualitate etc, prin faptul că oferă argumente detaliate. Cartea conține referințe către alte mari lucrări ce dezbat, atât evoluția omului și a universului, cât și relația cu Divinitatea. Printre cele mai apreciate cărți de știință românești, Inteligența materiei continuă să fie citită și astăzi, în special de cititorii avizi de cunoaștere, această operă a lui Dumitru Constantin Dulcan reprezentând o lectură de căpătâi pentru o mai bună înțelegere a lumii și a universului, dar și a rolului pe care omul îl are pe această planetă.

 

2. Împăratul muștelor de William Golding

Manuscrisul primului roman scris de William Golding, publicat în anul 1954, a fost refuzat inițial de mai multe edituri.  În prezent, opera Împăratul muștelor este studiată în cadru academic în special în SUA. Câștigător al Premiului Nobel pentru Literatură în anul 1983, William Golding reușește să trezească în rândul cititorilor unele dintre cele mai intense sentimente, de la apreciere, până la senzația de groază, cauzată de anumite acțiuni ale personajelor. Imparatul muștelor este un roman ce abordează diferite concepte filosofice, precum relația dintre bine și rău, dar, în același timp, conține și o analiză profundă asupra psihologiei copilului, de aceea este o lectură pe care trebuie să o ai în bibliotecă. 

 

3. Operele lui Feodor Dostoievsky

Printre cele mai reprezentative lucrări din literatura universală se numără operele lui Dostoievsky, care sunt și astăzi foarte apreciate de către cititorii pasionați. Literatura rusă a oferit de-a lungul timpului numeroase personalități literare, precum: Tolstoi, Gogol sau Cehov, însă niciunul dintre aceștia nu a putut să egaleze temele abordate de către Feodor Dostoievsky în operele sale. Romanele sale de o brutalitate sinceră au darul de a te face să te regăsești în anumite întâmplări, chiar dacă nu le-ai trăit vreodată. Cu un fin simț pentru psihologia umană, autorul reușește să redea într-un mod sincer și nealterat cele mai profunde gânduri și trăiri, dar și luptele interioare ale celor mai cunoscute personaje ale sale. Pe site-ul anticariatului online Târgul Cărții, găsești cele mai interesante cărți de citit din toate domeniile tale de interes, inclusiv cele mai importante opere ale lumii, printre care și cele enumerate în cadrul acestui articol. 

 

4. Divina comedie de Dante Alighieri

Opera lui Dante Aligheri, deși a apărut în secolul al XIV-lea, continuă și astăzi să fie apreciată la nivel mondial și studiată în instituțiile academice de profil. Prin intermediul celor 3 volume, Divina Comedie te poartă alături de Dante pe traseul coborârii sale în Infern, cu trecerea acestuia prin Purgatoriu, ce va culmina în final cu ascensiunea către Paradis. Opera lui Dante Alighieri se numără printre cele mai importante repere culturale ale lumii și este încărcată de simbolism și metafore. Versurile autorului te vor purta spre lupte lăuntrice remarcabile. 

 

5. Tată bogat, tată sărac de Robert T. Kiyosaki

Educația financiară precum și dezvoltarea personală sunt subiecte de actualitate, iar prin lectura unor astfel de cărți vei putea dobândi cunoștințe despre cum să îți gestionezi bugetul, care sunt metodele prin care să economisești, cum să interacționezi eficient cu ceilalți, cum să îți descoperi pasiunile sau cum să câștigi mai mulți bani. Cartea Tată bogat, tată sărac este una dintre cele mai apreciate cărți de educație financiară ale secolului nostru, fiind o resursă importantă pentru a putea să dobândești noi cunoștințe din domeniul financiar.  

Viața cotidiană de astăzi, plină de numeroase forme de divertisment, nu va putea înlocui aportul de cunoștințe sau dezvoltarea valorilor morale pe care lectura le oferă. De aceea, îți recomandăm ca pe lista de activități zilnice să se regăsească cel puțin 30 de minute pe care să le dedici lecturii. Nu ezita să adaugi pe rafturile din bibliotecă acele titluri din lista noastră, care ți-au atras atenția.

Program Acasă Gold

 • Friday
 • 07:00 Vorbeste lumea
  180 min
  10:00 Ingeri pierduti
  90 min
  11:30 Sa invingi durerea
  90 min
  13:00 Dragoste infinita
  60 min
  14:00 Pecetea iubirii
  60 min
  15:00 Inima tradata
  60 min
  16:00 Teresa
  60 min
  17:00 Ingeri pierduti
  60 min
  18:00 Dragoste si pedeapsa
  60 min
  19:00 Dragoste infinita
  60 min
  20:00 Inima tradata
  60 min
  21:00 Las Bravo
  60 min
  22:00 Numai iubirea
  75 min
  23:15 Dragoste infinita
  75 min
  00:30 Pariu cu viata
  60 min
  01:30 Stirile PRO TV
  75 min
  02:45 Ingeri pierduti
  45 min
  03:30 Pariu cu viata
  75 min
  04:45 Dragoste si pedeapsa
  60 min
  05:45 Doctor de bine
  30 min
  06:15 Numai iubirea
  75 min

Stiri

Modifică setările cookies